Hit enter to search
Wishlist ( 0 )
Case Study

Mid-Century Modern Victorian House

London

The charcoal-grey painted Spey dominates the floor space in the guest bedroom along with the plunger waste and the Classic Bath & Shower Mixer in a chrome finish. The dark grey fireplace and the large wooden shutters along with the subtle watercolour artwork make this bathroom feel light, bright and beautiful. The bespoke under-mounted basin cabinet featuring a Morie China Basin and Barra Pop Up Mixer in chrome, works beautifully with the wooden floor.

Large wooden shutters and light, bright shades of green maximise the light in the master bathroom, where the symmetry of our painted Usk bath is perfectly framed by the large sash window behind. The bath tub stands apart on the wooden flooring, poised with its Classic Bath & Shower Mixer and Floor Fitted Waste. The intricate wall tiles by Habibi provide a dramatic contrast to the bright, bold green herringbone tiles in the shower enclosure, where our Carron Shower With Wall Arm in a chrome finish is presented. Accessories like the towel bar and bottle rack were also added in the shower room as practical options. A Morie China Basin has been mounted in bespoke made cabinetry, the elegant spout of the Barra Basin Mixer accentuating its deep curves. A large 6-bar Towel Rail provides a practical solution for ample towels, whilst the small wooden stool adds antique charm.

In the shower room, contrasting tile patterns from Douglas Watson have been used once again to create a dramatic look. The contrast here is more subtle than in the master bathroom with pale green checks in the shower enclosure where our Carron Shower maximises the beauty of the tiles by being both compact & elegant. Delicate fan-like patterns in a variety of green hues surround our Naver China Vanity Basin with its elegant chrome stand. Our single glass shelf and round mirror are the perfect finishing touches in this beautiful shower room.

Victorian House Case Study
Victorian House Case Study

The downstairs cloakroom is a departure in style featuring striking floor tiles and wooden wall panelling in darker, more masculine hues. The Syre basin is more compact but is still a statement part of this classic bathroom look. Storage for bathroom items is offered by a single glass shelf and simple towel bar. The Eden Low-Level WC Suite has been paired with our Standard Loo Seat in Dark Oak, referencing the dark wood flooring used elsewhere in the home.

Photography by Anthony Parkinson