Hit enter to search
Wishlist ( 0 )
21 Jul - Case Studies

Victorian House |

North London

Nestled away in wooded North London, this Victorian home boasts a beautiful master bathroom, guest bathroom, shower room and cloakroom. Each bathroom has a unique design, yet the four are tied together by the owners’ choices of materials, muted colours and rich, dark wood.

Large wooden shutters and light, bright shades of green maximise the light in the master bathroom, where the symmetry of the Usk bath is perfectly framed by the large sash window behind. The intricate wall tiles by Habibi provide a dramatic contrast to the bright, bold green herringbone tiles in the shower enclosure, where the Carron is presented. A Morie basin has been mounted in bespoke made cabinetry, the elegant spout of the Barra basin mixer accentuating its deep curves. A large six bar towel rail provides a practical solution for ample towels, whilst the small wooden stool adds an antique charm.

Victorian House Case Study

Although the colours are more muted in the guest bedroom, a charcoal-grey Spey dominating the floor space and referencing a dark grey fireplace on the wall, with the large wooden shutters thrown open and the subtle watercolour artwork this bathroom still feels light, bright and beautiful. The bespoke under-mounted basin cabinet featuring a Morie and Barra pop up mixer, is paired with the master bathroom.

In the shower room, contrasting tile patterns have been used once again to create a dramatic look. The contrast here is subtler than in the master bathroom, with pale green checks in the Carron shower enclosure and a delicate fan-like pattern in a variety of green hues surrounding the Naver basin, which features classic Bridge taps.

The downstairs cloakroom is a departure in style featuring striking floor tiles and wooden wall paneling in darker, more masculine hues. The Syre basin is more compact but is still a statement part of this classic bathroom look. Storage for bathroom items is offered by a single glass shelf and simple towel bar. The Eden has been paired with a dark oak seat, referencing the dark wood flooring used elsewhere in the home.

Click here to see this case study in full.

Tiles by Habibi and Douglas Watson.